Πινελιά στα φαγητά !

στις

    Όλοι μας και αν όχι όλοι, τότε οι περισσότεροι, έχουμε τεθεί αρκετές φορές στον προβληματισμό του τι θα φάμε σήμερα ……και οι απαντήσεις δυστυχώς δεν διαφέρουν και πολύ από τα συνηθισμένα . 

Κατά κοινή ομολογία το φαγητό είναι ΑΠΟΛΑΥΣΗ ! Και σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να συμφωνήσω απόλυτα , διότι δεν πρέπει απλώς να τρώμε ,αντιθέτως πρέπει να μαγευόμαστε με την κάθε μπουκιά , να νιώθουμε την υφή ,τις εκρήξεις των γεύσεων που γίνονται μέσα στο στόμα μας .Για να γίνω πιο κατανοητή, την ηδονή δεν μπορούν να μας την προσφέρουν μόνο  πιάτα από  χέρια άριστων σεφ, άλλα ακόμα και από άτομα τα οποία θα μαγειρέψουν και θα μπουν  στην κουζίνα  για πρώτη τους φορά  ή και από εκείνους που θα θελήσουν να φτιάξουν κάτι απλό και γρήγορο , με την προϋπόθεση να υπάρχει όρεξη .

Στην περίπτωση που αναρωτηθούμε για το… τι θα φάμε και σήμερα…. ή τι μαγειρεύουμε πάλι αύριο? ..δεν πρέπει να περιοριστούμε στα καθιερωμένα ! Στην περίπτωση αυτή, ακόμα και τα αυγά τα οποία θεωρούνται εύκολα, μπορούμε να τα μαγειρέψουμε με ποικίλους τρόπους, ώστε να ξεφύγουμε από την καθημερινή ρουτίνα των εκρήξεων, όπως είναι για παράδειγμα τα τηγανίτα, η ομελέτα ή ακόμα και τα βραστά αυγά . Στην περίπτωση αυτή, πέρα από αυτά που ανέφερα παραπάνω μπορούμε έτσι για αλλαγή να μαγειρέψουμε :

Αυγά μπενεντίκτ  το οποίο είναι ένα πιάτο κατάλληλο για ορεκτικό που το  βάζουμε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί μία φέτα ζαμπόν (ή μοσχαρίσια γλώσσα κατά την παραδοσιακή συνταγή) και προσθέτουμε ένα αυγό και ζεματισμένο σπανάκι. Καλύπτουμε με σάλτσα της αρεσκείας μας και σχοινόπρασο.

Αυγά φλορεντίν  Ομελέτα στην οποία μαζί με τα αβγά προσθέτουμε και σπανάκι το οποίο έχουμε προηγουμένως βράσει και στη συνέχεια σοτάρετε σε βούτυρο.

Αυγά σκραμπλ  Είναι κατά την άποψη των ειδικών της μαγειρικής η καλύτερη εκδοχή μαγειρέματος των αβγών. Φτιάχνονται συνήθως στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά σαν μια ομελέτα που ανακατεύεται συνεχώς και δεν στεγνώνει. Θεωρούνται ιδανικό πρωινό και μαγειρεύονται σε παραλλαγές, όπως με ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι ή με τρούφα κατά την κλασική γαλλική προσέγγιση.

Αυγά σουφλέ Μια απαιτητική συνταγή που στηρίζεται στο ασπράδι του αβγού και στις ιδιότητές του. Η βασική ιδέα είναι να ενσωματώσει κανείς χτυπημένα ασπράδια αβγών σε μπεσαμέλ που θα ψηθούν στον φούρνο και θα φουσκώσουν. Όταν πρόκειται για σουφλέ γλυκό, ανακατεύουμε τα ασπράδια με ζάχαρη.

Αυγά πίκλα Βρασμένα σφιχτά αβγά, χωρίς το τσόφλι τους και διατηρημένα σε καθαρό βάζο που περιέχει λευκό ξίδι, κόκκους πιπεριού, δαφνόφυλλα και σκελίδες σκόρδου.

Εύκολα λοιπόν σε αυτό το σημείο οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, ότι η μαγειρική δεν είναι τίποτα παραπάνω από φαντασία και καλή διάθεση ! Γι΄αυτό λοιπόν θα ήταν καλό, το οποιοδήποτε πιάτο μας να το κάνουμε ξεχωριστό με τον τρόπο μας , με την πινελιά μας ώστε κάθε φορά που το γευόμαστε να είναι σαν την  πρώτη φορά που νιώσαμε πυροτεχνήματα στον ουρανίσκο μας !!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s